Volleybal

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. De beide teams, die elk uit 6 spelers bestaan, bevinden zich ieder op hun eigen helft en proberen door het slaan of tikken tegen de bal, deze op het tegenoverliggende deel van het speelveld binnen de lijnen de grond doen raken. Een geslaagde poging, of een fout van de tegenstander, levert een punt op. Wie het eerst 25 punten heeft behaald wint de set. Wie het eerst 3 sets heeft gewonnen, wint de wedstrijd.

Op de zijkanten van het net, precies boven de zijlijn, zijn twee verticale sprieten, de zogenaamde “antennes”, geplaatst. Een bal die naar het speelveld van de tegenstander wordt gespeeld, moet tussen deze antennes door gaan.

Sportvereniging Vomos is bezig met het opzetten van een jeugdvolleybalteam en een senioren volleybalteam waarmee we kunnen gaan deelnemen aan de recreatieve competitie op de maandagavond.

Hiervoor zijn we op zoek naar jeugdleden (12 tot 18 jaar) en senior leden (vanaf 18 jaar). Lijkt het je leuk om mee te doen met de senioren, kom dan op de dinsdagavond van 19.50 – 20.40 uur mee doen met de volleybaltraining in Dorpshuis De Trefkoel in Gasselte. De eerste 2 trainingen zijn gratis. Wil je na deze 2 trainingen ons team komen versterken, dan kan je lid worden van VOMOS.

Voor de jeugd kunnen we bij voldoende aanmelding een trainingstijdstip gaan vaststellen. Dus ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil je graag volleyballen? Neem dan contact op door ons contactformulier in te vullen.

Wil jij je aanmelden voor volleybal? Vul dan onderstaand formulier in. Na ontvangst van jouw aanmelding krijg je een machtigingsformulier toegestuurd.

Let op!!! Tijdens de schoolvakanties van de lagere school is er geen gymnastiek! Meer informatie hierover vind je op de roosterpagina.

Uw naam (verplicht)

Uw adres

Postcode/Woonplaats

Uw telefoonnummer

Uw e-mail (verplicht)