Historie

Vele Oefeningen Maken Ons Sterk, VOMOS, is op 26 mei 1936 opgericht als gymnastiekvereniging. Op 28 juli 1981 zijn de statuten gewijzigd en sindsdien gaat VOMOS als sportvereniging door het leven. De doelstelling van VOMOS is in artikel 3 van de statuten omschreven als het doen beoefenen en bevorderen van de sport in het algemeen met uitzondering van de beroepssport. Anno 2018 is deze doelstelling nog steeds actueel en heeft inmiddels een veel bredere betekenis gekregen dan dat de oprichters ooit hebben kunnen bevroeden.

Jarenlang was VOMOS een stabiele vereniging. Vroeger zat eigenlijk elk kind van toen nog de lagere school wel op gym. Veel keuze was er ook niet, want naast de gymnastiek was er eigenlijk alleen maar voetbal. In die tijd waren er rond de 180 leden.

In 1986 vierde VOMOS haar 50-jarig jubileum met een spetterende revue. Geschreven en opgevoerd door eigen leden.

Een dieptepunt in het bestaan van VOMOS (en andere verenigingen in het dorp) was het instorten van de zaalruimte van “de Olde Hof”. Geen zaalruimte, geen jaarlijkse uitvoeringen meer. Een paar jaar zijn er nog uitvoeringen geweest in een tent achter het café-restaurant van camping De Hoefslag.

In deze periode liep het ledenaantal terug, de pit was een beetje uit de vereniging.

Jaren later werd een nog steeds zeer succesvolle dart-afdeling aan VOMOS toegevoegd. Een hecht onderdeel van de vereniging, dat met 30 personen een groot aandeel vormt in het ledenaantal van VOMOS.

Het onderdeel gymnastiek bleef een probleem, qua ledenaantal. In 2009 is door een aantal leden ondersteuning gezocht bij Sport Drenthe.  Er werd kritisch gekeken naar de vereniging en er werd een toekomst beleid gemaakt. Mede hierdoor kwam de vereniging weer tot bloei en is het ledenaantal en sportaanbod aanzienlijk gegroeid de afgelopen jaren.

Momenteel wordt de vereniging geleid door een jong, enthousiast bestuur en worden de sportgroepen geleid door vakleerkrachten die zich met plezier inzetten voor de vereniging. Natuurlijk blijft het bestuur zich bewust van de marktontwikkelingen en wordt er gekeken naar vernieuwing in het sportaanbod als dit nodig is. Worden de groepen kleiner, dan worden er acties opgezet om het ledenaanbod in deze groepen te vergroten. Hierbij wordt het zoeken naar hulp van de Sportcombi’s van de Gemeente Aa en Hunze niet geschuwd.

Anno 2018 is Sportvereniging VOMOS een belangrijke aandeelhouder in de activiteiten in het dorp Gasselte. Door jong en oud kan er gesport worden, ieder op zijn of haar eigen tempo. Sportvereniging VOMOS draagt haar steentje bij aan de leefbaarheid in Gasselte. Je kunt bij VOMOS terecht voor de meest uiteenlopende sporten: peutergym, gymnastiek, turnen, joy jogging, volleybal, hardlopen, streetdance, zumba, freerunning, darten en badminton. Elke sport wordt op recreatief niveau gespeeld en voor de liefhebber kan er meegedaan worden aan wedstrijden bij het hardlopen, darten, gymnastiek en turnen.

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2021