Hardlopen

Hardlopen is een vorm van atletiek. Hier kunnen mensen recreatief dan wel in wedstrijdverband aan deelnemen. Hardlopen is voor bijna iedereen geschikt. Vrijwel iedereen die kan lopen, kan ook hardlopen. Wanneer er langere tijd achtereen veel kilometers worden gelopen is dit een vorm van duursport.

Hardlopen traint het uithoudingsvermogen en zorgt dat spieren worden opgebouwd. Sport voorziet het lichaam in de beweging die ze nodig heeft. Er zijn studies die aangeven dat sporten veel voordelen oplevert. Hardlopen zorgt er ook voor dat de sporter mentale kracht opbouwt: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Hardlopen in verenigingsverband brengt een stuk regelmaat en competitie in de training. Ook kan de begeleiding door trainers zorgen dat de vooruitgang beter gewaarborgd wordt en dat de looptechniek verbetert. Een betere techniek vermindert de kans op blessures.

Erg belangrijk bij het hardlopen is een goede warming up. Klik hier voor meer informatie hierover.

Bij de hardloopgroep van Vomos kan je ook mee doen aan recreatieve lopen van bijvoorbeeld 5 of 10 kilometer in de regio. Een aantal van onze lopers loopt mee in het Univé loopcircuit en doen het bijzonder goed.

(Her)Startende lopers

Onze hardloopgroep is inmiddels een ervaren loopgroep aan het worden. De groep is gesplitst in tweeën, de ene groep loopt op recreatief niveau (ongeveer 5 km.) en de andere groep loopt op competitieniveau (ongeveer 10 km.). We begrijpen dat dit voor (opnieuw) beginnende hardlopers een hoge drempel kan zijn om mee te gaan doen. Twee maal per jaar, na de zomervakantie en na de kerstvakantie, kunnen (opnieuw) beginnende hardlopers instromen. Het is wel van belang dat je in staat bent om een half uur te kunnen hardlopen. Bij ons kan je daarna onder goede begeleiding in een rustig tempo verder opbouwen. Wil je ook bij ons komen lopen? Laat het ons even weten door je hier onder aan te melden. Geef bij niveau even aan of je een (opnieuw) beginnende loper bent.

Wil jij je aanmelden voor het hardlopen? Vul dan onderstaand formulier in. Na ontvangst van jouw aanmelding krijg je een machtigingsformulier toegestuurd.

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Postcode/Woonplaats

  Uw telefoonnummer

  Uw e-mail (verplicht)

  Niveau

  [bws_google_captcha]