Peutergymnastiek

Sportvereniging Vomos is op 19 januari 2011 gestart met peutergymnastiek. Het wordt ook wel ouder-kindgymnastiek genoemd, omdat de peuter samen met de ouder of oppas gymt. In de les leert het kind veel op sociaal gebied; omgaan met andere kinderen en leren delen. Wat mag we en wat mag niet.

Doel

Het doel van het peutergymmen is de peuter voldoende prikkels te geven tot het eigen maken van nieuwe motorische vaardigheden. Spelen is leren!
Ook fysiek worden de kinderen sterker door veelzijdig bewegen bijvoorbeeld door met ze te rennen en te springen, vergroten ze zo hun uithoudingsvermogen en weerstand. Helaas is dit speels bewegen van de kinderen in onze huidige maatschappij aan beperkingen onderhevig; te denken valt aan klimatologische omstandigheden, verkeersdrukte, TV-kijken en computers.
Bewegen of het ontwikkelen van de motoriek is daarom voor jonge kinderen een belangrijk leerproces waar de peutergymnastiek een stimulerende rol heeft. Het is dan ook zeer zinvol om op peuterleeftijd te starten met “begeleid” bewegen onder leiding van een gediplomeerde kracht.

De les duur ongeveer 45 minuten.

Wil jij jezelf en jouw peuter aanmelden voor peutergymnastiek? Vul dan onderstaand formulier in. Na ontvangst van jouw aanmelding kan je 2x vrijblijvend mee doen met de les en daarna besluiten of je je peuter aanmeldt.

Houd er bij mooi weer rekening mee dat we ook buiten kunnen gaan gymmen, dus denk dan om buitenschoeisel en bij felle zon om de zonnebrandcrème!

Let op!!! Tijdens de schoolvakanties van de lagere school is er geen gymnastiek! Meer informatie hierover vind je op de roosterpagina.

  Naam ouder

  Naam peuter

  Leeftijd peuter

  Uw adres

  Postcode/Woonplaats

  Uw telefoonnummer

  Uw e-mail (verplicht)

  [bws_google_captcha]