2018

Drukte in Gasselte bij de Drouwenerzandcross

Op donderdag 27 december organiseerde VOMOS haar jaarlijkse 3e kerstdagrun. Sinds een aantal jaren is deze cross opgenomen in het circuit van de UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit. In 2017 was er al een record aan deelnemers en de verwachtingen lag dan ook rond de 200 deelnemers.

Echter dit jaar bleek het animo dusdanig hoog te zijn dat er 339 deelnemers aan de start verschenen van de Drouwenerzandcross. Dit jaar was er voor gekozen om geen kidscross op deze dag te organiseren. De ambitie is er zeker wel en er wordt gekeken of er in het nieuwe jaar een andere datum beschikbaar is.

Met dit gigantische aantal deelnemers was het dan ook erg druk in het bos. Wethouder Heijerman gaf het startschot en zo konden alle deelnemers van start voor een tocht van 5 km of ca. 10 kilometer. De eerste renner kwam al na 19 minuten binnen en binnen 1 uur en 10 minuten waren alle deelnemers over de finishlijn.

De uitslagen:

Junioren Dames – 5 KM. – Elin Slagt uit Assen
Junioren Heren – 5 KM. – Reinier de Boer uit Dalen

Senioren & Masters Dames – 10 KM. – Lisanne Langerijs uit Schöninghsdorf (D)
Senioren & Masters Heren – 10 KM. – Raimond van der Boom uit Assen

Prijzen voor deze cross werden beschikbaar gesteld door Attractiepark Drouwenerzand en Distributiecentrum COOP uit Gieten.

De volledige uitslagen vindt u hier: klik hier.

De tussenstand in het klassement vindt u hier: klik hier.

_____________________________________________________________________

Mooie resultaten tijdens onderlinge turnwedstrijden 2018!

Het afgelopen voorjaar hebben onze gymnasten en turnsters meegedaan aan de onderlinge turnwedstrijden die elk jaar georganiseerd worden vanuit V&L in Roden.

Dit jaar mochten we 2x naar Roden afreizen en 1x naar Marum. Na de mooie resultaten van de eerste en tweede wedstrijd, was de derde wedstrijd toch wel een beetje spannend. Tijdens deze wedstrijd werden naast de medailles ook de overall winnaars bekend gemaakt. Vorig jaar won Lars in zijn categorie en is er dit jaar een opvolger???

Jazeker! Kirsten Oosterhuis wist in alle wedstrijden de hoogste trede van het podium te bestijgen. Dit houdt in dat zij naast de gouden medailles ook de beker voor overall winnaar mee naar huis mocht nemen.

Annelin, Madee, Dorian, Elle, Arsema, Femke, Zoë, Rosalie, Marit, Daphne, Lotte en Kirsten gefeliciteerd met al jullie mooie resultaten en wie weet hebben we volgend jaar weer overall kampioen in ons midden.

_____________________________________________________________________

 1e turnwedstrijd Marum

De eerste recreatieve wedstrijd van de drie zit er inmiddels op en niet zonder succes. Dit keer mochten we naar Marum.

In de eerste wedstrijd mochten Annelin, Madee en Dorian hun gymkunsten laten zien op de brug/balk, rekstok, mat en sprong. Helaas geen prijzen, maar wel een mooie ervaring.

Daarna mochten Elle en Arsema in de 2e dagwedstrijd aan de bak. Ook hier mooie punten, maar geen prijzen.

In de 3e dagwedstrijd mochten de meiden uit de turngroep hun oefeningen laten zien. Als eerste waren Femke, Zoë, Rosalie en Marit aan de beurt. Ook hier geen prijzen.

Maar in de dagwedstrijd 4 kwam daar verandering in. Daphne, Lotte en Kirsten waren aan het einde van de dag aan de beurt. Mooie oefeningen gezien met zeker een beetje spanning. Uiteindelijk mocht Kirsten in de categorie 11 jaar turnen een gouden medaille ophalen. De anderen hadden wederom mooie punten.

Over 2 weken mogen we afreizen naar de zaal in Roden voor wedstrijd nummer 2. Zet hem op!

    _____________________________________________________________________

Sportvereniging VOMOS wenst u een prettig nieuwjaar!

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018