2017

Jeugd loopt hard over de Drentse heide!

In de ochtend van 27 december mocht de jeugd het parcours al gedeeltelijk verkennen, voordat de oudere deelnemers de 5 of 10 kilometer zouden lopen.

Dit jaar gingen er iets minder kinderen van start, maar met 15 deelnemers was het deelnemersveld nog best verdeeld over de verschillende klasses.

De winnaars van 2017:

Guus Sanders & Milou Deenen (groep 1&2)
Emma Deenen (groep 3&4)
Daan Esschendal & Nienke Veldthuis (groep 5&6)
Daan Boelens & Daphne Lahuis (groep 7&8)

_____________________________________________________

Derde kerstdagrun 2017 met over de 200 deelnemers weer een groot succes!

Op woensdag 27 december 2017 was het tijd voor de laatste activiteit van sportvereniging VOMOS. Dit jaar lag de organisatie weer in handen van sportvereniging VOMOS met de UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit. Daar is sinds 2 jaar het parcours opgenomen in het circuitklassement.

Deelnemers kiezen voor een run van 5 of 10 kilometer en voorspelling vooraf aan de start hun eindtijd. Degene die zonder tijdwaarneming loopt en het dichtste bij zijn of haar eindtijd zit, wint de dagprijs. Hiervoor is er een dagprijs beschikbaar gesteld voor de junioren namens Attractiepark Drouwenerzand en voor de senioren/masters I/masters II was de dagprijs beschikbaar gesteld door COOP Distributiecentrum in Gieten.

Maar liefst 215 hardlopers ging van start. Na 1 uur en 15 minuten waren alle deelnemers binnen en kon de eindstand opgemaakt worden. Deze was al snel bekend. Ondertussen konden de deelnemers genieten van een gehaktbal, kopje soep en een broodje. De catering was in handen van Dorpshuis de Trefkoel.

Bij de junioren mocht Nando Kramer de dagprijs in ontvangst nemen. Hij zat 32 seconden van zijn voorspelde eindtijd af. Bij de senioren ging de dagprijs naar Jelle Vlieger die maar 5 seconden van zijn tijd af zat. Beide heren waren helaas niet meer aanwezig om het pakket in ontvangst te nemen, zij hebben daarover verder bericht ontvangen.

Via onderstaande links wordt u doorgevoerd naar de Facebookpagina’s waar de foto’s van deze ochtend/middag terug te vinden zijn. Op naar volgend jaar!

Foto’s Tolli Schansema & Foto’s Zeger Zeilemaker

_____________________________________________________

Jeugdleden nemen deel aan de 31e editie 4 Mijl van Groningen 2017!

Op zondag 8 oktober 2017 hebben onze jeugdleden deelgenomen aan de 4 Mijl van Groningen, de 31e editie. Een afstand van 6,4 km lag er tussen de start en de finish. Weken-/Maandenlang hebben onze leden getraind onder begeleiding van hardlooptrainer Willem. Samen met Harry, Wolter, Carlo, Willem, Anita, Corina en Monique hebben (bijna) alle leden de finish weten te behalen. Coaches bedankt voor de ondersteuning!!!

Er zijn naast het halen van de finish ook mooie tijden gerend:

_____________________________________________________

Sportvereniging VOMOS organiseert haar tweejaarlijkse OPEN DAG!

_____________________________________________________

6e editie avond4daagse weer een groot succes!

In de week van 20 juni t/m 23 juni 2017 heeft VOMOS haar jaarlijkse avond4daagse weer mogen organiseren. De eerste avond waren er 178 lopers onderweg, waarvan 2 grote groepen per afstand. Dit jaar liep OBS De Dobbe voor het eerst als school mee, in plaats allemaal individuele lopers en het CBS ’t Kompas heeft zich na een succesvol jaar in 2016 ook weer ingeschreven om als groep te lopen. Naast de groepen waren er ook nog meerdere individuele lopers die mochten genieten van de natuur om ons heen.

Op de donderdag hebben we helaas de wandeltocht moeten afblazen vanwege het onstuimige weer. Hiervoor nogmaals een groot dank u wel voor het begrip dat we deze beslissing wat later hebben genomen. Vrijdag was de laatste avond en deze avond was ook de peuterloop actief. Zij hebben 2,5 km gelopen onder begeleiding van hun ouders/opa/oma. Het laatste stuk van de wandeltocht werd begeleid door muziekvereniging De Harmonie uit Gasselte. Een kleine ronde door het dorp werd afgesloten bij het dorphuis waar iedereen zijn/haar medaille of dagspeld mocht komen ophalen.

Op naar 2018 waarbij we hopen om nog meer te groeien in het aantal deelnemers. Wij willen graag al onze vrijwilligers, Roelof en Marjan (dorpshuis) en onze broodsponsor ‘de echte bakker Timmer’ uit Gasselte bedanken voor hun inzet.

(foto’s van de avondvierdaagse kunt u vinden op de besloten facebookpagina van sportvereniging vomos)

_________________________________________________________

Leden hardloopgroep nemen deel aan Cascade run

Een groot aantal van onze leden hebben op zondag 9 april deelgenomen aan de Cascade run van Hoogeveen. Er kon gelopen worden op de afstanden 5 mijl (ongeveer 8 km.) en 10 mijl (ongeveer 16 km.). Het was een warme dag en het was dan ook zwaar. Voor enkele leden werd deze run omgetoverd tot een trainingsronde ter voorbereiding op hun allereerste marathon die zeer binnenkort plaats zal vinden.

___________________________________________________________

Lars Nieborg overall winnaar jaarlijkse onderlinge turnwedstrijden!

Onze leden van de turngroep hebben de jaarlijkse wedstrijden er weer op zitten. Sinds een paar jaar nemen zij deel aan de recreatieve turnwedstrijd georganiseerd door V&L Roden. Dit jaar vonden de wedstrijden plaats op 4 maart (Roden), 18 maart (Gieten) en 1 april (Roden). Tijdens deze dagen worden de deelnemers verdeeld in leeftijdsgroepen en nemen zij deel aan de gymwedstrijd (1 uur training) of turnwedstrijd (2 uur of meer training). Aan het einde van deze wedstrijden worden de overall winnaars bekend gemaakt (meeste punten, meeste medailles).

Onze leden hebben het bijzonder goed gedaan tijdens deze wedstrijden. Wij hebben zelfs een overall kampioen in ons midden. Lars Nieborg wist bij de gymcategorie voor 10/11 jarigen deze beker te bemachtigen. Daar zijn wij natuurlijk supertrots op!
De rest van uitslagen luiden als volgt (alleen podiumplekken):

4 maart Roden:
2e plaats Dorian Wieringh – Jongens gym 6/7 jaar
2e plaats Kirsten Oosterhuis – Meisjes turnen 10 jaar

18 maart Gieten:
1e plaats Lars Nieborg – Jongens gym 10/11 jaar
2e plaats Marit Oosterhuis – Meisjes gym 6 jaar
3e plaats Daphne Lahuis – Meisjes turnen 9 jaar
3e plaats Kirsten Oosterhuis – Meisjes turnen 10 jaar

1 april Roden:
1e plaats Lars Nieborg – Jongens gym 10/11 jaar
3e plaats Kirsten Oosterhuis – Meisjes turnen 10 jaar

Voor de volledige uitslagenlijsten met alle resultaten kunt u terecht op de website van V&L Roden.

___________________________________________________________

Paaseitjesactie 2017

Dit jaar gaat de jeugd van Sportvereniging Vomos voor het eerst langs de Gasselter deuren met paaseitjes. De afgelopen jaren hebben zij loten verkocht voor de Grote Clubactie, maar het natuurlijk veel leuker om met paaseitjes langs de deuren te gaan!

Van 13 maart tot en met 1 april kunt u in Gasselte onze leden aan de deur verwachten. Heeft u ze gemist of woont u niet in Gasselte maar draagt u de vereniging een warm hart toe? Dan kunt u de zakjes ook bij Niké Wieringh-Paternotte bestellen door te bellen met 0599-850617 (na 19.00 uur).

De zakjes kosten € 2,50 per stuk. De opbrengst van deze actie zal gebruikt worden om leuke activiteiten te organiseren voor onze jeugdleden.

___________________________________________________________

4e Meul’ndob Wandeltocht 2017

Op zaterdag 25 maart 2017 vindt de jaarlijkse Meuln’dob Wandeltocht plaats in Gasselte. Deze wandeltocht wordt georganiseerd door sportvereniging VOMOS. De afgelopen jaren bleek deze tocht een waar succes met mooie wandelingen door de wijde omgeving van Gasselte. Er kunnen verschillende routes worden gewandeld variërend van 5 kilometer tot een maximum van 40 kilometer. U kunt zich alleen ter plekke inschrijven, voorinschrijving is dus niet mogelijk.

LET OP! WANNEER U ZICH KOMT INSCHRIJVEN MOGEN ER GEEN HONDEN MEE NAAR BINNEN. DEZE DIENT U BUITEN TE LATEN, ZIJ MOGEN WEL MEE IN DE WANDELTOCHT!

Wanneer:           25 maart 2017

Waar: Start vanaf Dorpshuis ‘De Trefkoel’ te Gasselte

Kosten:    

Leden wandelbond €3,= (ongeacht van welke bond de wandelaar lid is)

Niet leden €5,=

Routes:

5   & 10 km        inschrijving van 08:30 uur t/m 14:00 uur

15 & 20 km         inschrijving van 08:30 uur t/m 12:00 uur

30 & 40 km         inschrijving van 08:30 uur t/m 09:30 uur

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2017