2016

Drouwenerzandcross/Derde Kerstdag Kids Cross groot succes!

Op dinsdag 27 december 2016 vond de jaarlijkse cross in Gasselte plaats. De Drouwenerzandcross is onderdeel van het Geopark Hondsrug Ciruit en de Derde Kerstdag Kids Cross is onderdeel van het Aa & Hunze loopcircuit.

De dag begon met 33 kinderen die meededen aan de jeugdloop. Elke deelnemer ontving na de finish een medaille voor de deelname en de winnaars van de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8 kregen daarnaast een mooie beker overhandigd.

Daarna was het de beurt aan de oudere deelnemers die een ronde van 5 of 10 kilometer moesten afleggen door het bos. Als extra wedstrijdelement om de dagwinnaars te bepalen moeten de lopers een voorspelling opgeven. Degene die er het dichtste bij zit aan het einde van de loop mag een mooie wisselbokaal meenemen naar huis met daarbij een mand met diverse lekkernijen. Justin Martena ging er bij de Junioren met deze mand vandoor met 14 seconden verschil van zijn voorspelde tijd. Bij de senioren/masters ging Harm Deuring met de mand met diverse lekkernijen, beschikbaar gesteld door Attent Woering Gasselte, vandoor. Hij zat maar 2 seconden van zijn voorspelde eindtijd af. Harm Deuring heeft tevens de wisselbokaal in ontvangst mogen nemen.

 

Nylan Moek & Marit Veenhuis – winnaars groep 1/2

 

Thobian de Groot & Emma Deenen – winnaars groep 3/4

Bas Hoefste & Daphne Lahuis – winnaars groep 5/6

 

Alec Rehwinkel & Lyen de Vrieze – winnaars groep 7/8

Harm Deuring & Justin Martena – dagwinnaars

Voor de volledige uitslag kunt u hieronder klikken. Voor de tussenstand in het klassement van het Geopark Hondsrug Circuit kunt u hier klikken. Voor meer foto’s van dit evenement kunt u hier klikken. De foto’s zijn gemaakt door Toli Schanssema.

Uitslag Derde kerstdag Kids Cross

Uitslag Derde kerstdag Kids Cross groep 1-2

Uitslag Derde kerstdag Kids Cross groep 3-4

Uitslag Derde kerstdag Kids Cross groep 5-6

Uitslag Derde kerstdag Kids Cross groep 7-8

Uitslag Drouwenerzandcross Junioren Mannen

Uitslag Drouwenerzandcross Junioren Vrouwen

Uitslag Drouwenerzandcross Masters I Mannen

Uitslag Drouwenerzandcross Masters I Vrouwen

Uitslag Drouwenerzandcross Masters II Mannen

Uitslag Drouwenerzandcross Masters II Vrouwen

Uitslag Drouwenerzandcross Senioren Mannen

Uitslag Drouwenerzandcross Senioren Vrouwen

Uitslag Drouwenerzandcross Buiten Klassement

_________________________________________________________

Pietengymnastiek: Hoe word ik piet?

pietengymnastiek-vomos

Afgelopen week werden de gymlessen verstoord door enkele pieten. Zij hadden de opdracht gekregen van Sinterklaas om nieuwe pieten te zoeken die Sinterklaas konden helpen bij het bezorgen van de pakjes. Met veel onderdelen werden de leden van VOMOS klaar gestoomd als ware piet.

De leden van de jongste streetdance groep hebben, in ruil voor piet zijn, de pieten leren dansen zodat ze dit aan Sinterklaas konden laten zien.

Iedereen een fijn Sinterklaasfeest gewenst!

(foto’s met dank aan juf Gea en Niké)

______________________________________________________________

Streetdance VOMOS geeft optreden voor de sint in Gasselte

Afgelopen zaterdag 19 november hebben de leden van de streetdance groep Sinterklaas welkom mogen heten in Gasselte. Bij de eindbestemming van de Sint, pannenkoekenboerderij ’t Moatie, hebben de leden een dans laten zien aan de Sint en zijn pieten. Hieronder vindt u enkele foto’s van dit onthaal. Na de dans werd het feest binnen voortgezet en werden er allemaal spelletjes gedaan.

sint-1 sint-2 sint-3 sint-4

 sint-6 sint-7

(foto’s met dank aan Randi, Trudy en Janet)

______________________________________________________________

Bert Venema behaalt 2e plek bij de eerste ronde van de verkiezing voor Clubheld van de Amateursport

eindstand

In de afgelopen periode heeft onze vereniging meegedaan aan de verkiezing Clubheld van de Amateursport wat uitgeschreven wordt door het AD. Per gemeente konden er clubhelden voorgedragen worden en dit jaar was het de beurt aan Bert Venema.

Tijdens de eerste tussenstand van 7 november stond hij 2e met 12 stemmen en een gemiddelde van een 9,64. Op 14 november stond hij 2e met 35 stemmen en een gemiddelde van een 9,53 en gisteren is de eindstand bekend geworden.

Er is maar liefst 80 keer op hem gestemd met een gemiddelde van een 9,63. Aangezien de nummer één hetzelfde aantal stemmen heeft behaald, heeft de jury besloten de waardering als doorslag te laten gelden en hierdoor hebben wij net naast de titel ‘Gemeentewinnaar’ gegrepen.

Iedereen bedankt voor het stemmen!

______________________________________________________________

Rabobank Clubkascampagne levert €323,57 op!

clubkascampagne-2016-rabobank

Afgelopen jaar hebben ook wij weer meegedaan aan de clubkascampagne van de Rabobank. Alle leden van de Rabobank mochten 3 stemmen uitbrengen op een vereniging naar keuze waarvan er maximaal 2 stemmen naar dezelfde vereniging mochten. Elke stem was een bepaald bedrag waard afhankelijk van het totaal aantal stemmen dat werd uitgebracht.

Uiteindelijk heeft uw stem sportvereniging VOMOS €223,57 opgeleverd. De Rabobank heeft elke vereniging nog eens beloond met €100,- en dat brengt ons op een totaal bedrag van €323,57! Dit zal besteed worden aan onder andere materiaal, kleding en dergelijke.

Bedankt voor uw stem!

______________________________________________________________

Topprestaties hardlopers VOMOS en aanhang tijdens de Berenloop op Terschelling

b6

Afgelopen weekend (5 en 6 november) hebben de leden van de hardloopvereniging meegedaan aan de Berenloop op Terschelling. Op de zaterdag werd de Kleintje Berenloop gelopen. Marjanne, Wolter, Arend, Robert en Jan deden mee aan de 5/10 km. Op de zondag stond de halve en de hele marathon op het programma. Maar liefst 17 deelnemers van de hardloopgroep deden aan de halve marathon mee en behaalden de eindstreep met mooie tijden. Voormalig lid Corina Hilbolling liep de hele marathon met een tijd van 3 uur, 54 minuten en 50 seconden. De hardloopgroep heeft aangegeven dit een ware prestatie te vinden en een eervolle vermelding waardig vinden.

Alle lopers hebben namens het bestuur van VOMOS een medaille uitgereikt gekregen voor hun prestaties van afgelopen weekend.

De uitslagenlijst vindt u hier. Hieronder enkele foto’s van dit weekend.

b1 b2 b3 b4

(Foto’s met dank aan Laura Woppenkamp & Tietsia Braams)

______________________________________________________________

Avondvierdaagse groot succes!

Op dinsdag 21 juni 2016 is de 5e editie van de avondvierdaagse van start gegaan. Over de volledige vier dagen liepen er maar liefst 217 wandelaars mee. Dit varieerde over de afstanden van 2,5 km (kleuterloop), 5 km en de 10 km.

Alle dagen kregen de wandelaars een glas ranja/water en een krentenbol aangeboden mede mogelijk gemaakt door Bakker Timmer. Op de slotavond werden de wandelaars feestelijk binnengehaald door muziekvereniging De Harmonie en konden daarna de medailles en een lekker ijsje worden opgehaald bij de finish.

Doet u volgend jaar ook weer mee?

GetAttachment (1) GetAttachment (2) GetAttachment

(Foto’s van de eerste avond)

______________________________________________________________

2016: Jubileum jaar Sportvereniging VOMOS

In 1936 is Sportvereniging VOMOS opgericht. Dat houdt in dat we dit jaar 80 jaar bestaan! Natuurlijk zullen we dit niet stilletjes voorbij laten gaan en tijdens onze jaarlijkse uitvoering op 16 april uitgebreid aandacht besteden aan dit bijzondere jubileum. Onze uitvoeringscommissie is al druk bezig met de organisatie.

In verband met de jubileum uitvoering is het bestuur van VOMOS op zoek naar foto’s uit het verleden en beeldmateriaal uit het verleden. Van Jan Hendrik Rijnberg hebben wij al een doos vol ontvangen, maar meer is natuurlijk altijd welkom!

Heeft u nog foto’s en/of filmpjes liggen van gymnastiekuitvoeringen vanaf 1936? Wij zijn erg blij met een kopietje hiervan! U kunt hierover contact opnemen met Niké Wieringh-Paternotte via 0599-850617 of info@vomos.nl. Of klik hier voor ons contactformulier.

Natuurlijk zijn alle leden, oud-leden, donateurs en belangstellenden van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Meer informatie volgt binnenkort. Houd de website in de gaten!!

______________________________________________________________

3e Meuln’ndob wandeltocht

Op zaterdag 9 april 2016 vindt in Gasselte de 3e Meul’ndob wandeltocht plaats.

Startlocatie:

Dorpshuis de Trefkoel

Achter de Brinken 6e

9462 RH Gasselte

Afstanden en starttijden:

40 km 08.30 – 09.30 uur

30 km 08.30 – 09.30 uur

20 km 08.30 – 12.00 uur

15 km 08.30 – 12.00 uur

10 km 08.30 – 14.00 uur

  5 km 08.30 – 14.00 uur

* De route is bepijld en men krijgt een routebeschrijving mee.

* Honden zijn aangelijnd toegestaan.

* Er is EHBO en AED aanwezig.

* Het startbureau sluit om 17.00 uur, dan dienen alle deelnemers binnen te zijn en zich te hebben afgemeld.

* Er is voldoende gelegenheid om te parkeren, ook voor bussen (volg de P-borden).

Kosten deelname: €  5,00 voor niet-leden wandelbond, € 3,00 voor leden wandelbond.

Geopark de Hondsrug

De Hondsrug is ongeveer 15.000 jaar geleden ontstaan. Het is een langgerekte rug bestaande uit zand, stenen en keileem in Drenthe en Groningen en strekt zich uit van Emmen naar Groningen. Afgelopen najaar heeft het gebied de Europese status gekregen van Geopark.

Een geopark vertelt het verhaal, de ontstaansgeschiedenis, de geologie en cultuurhistorie van het gebied. De mensen bewonen dit gebied al duizenden jaren en hebben ook thans nog zichtbare sporen achtergelaten.

Gasselte ligt centraal in dit geopark; dit jaar voert de wandeling ons langs verschillende elementen die er voor hebben gezorgd dat De Hondsrug de internationale erkenning van Geopark heeft gekregen.

We starten onze tocht over en door het Aardkundig monument “Het Drouwenerzand”. Door de enorme zandverstuivingen die hier hebben plaats gevonden zijn de oudere aardlagen zichtbaar geworden. Bijzonder is de verjonging van de (oer)oude jeneverbessen als gevolg van de ook nu nog bestaande zandverstuivingen. Vervolgens via Bronneger (met rustpunt voor de 10 km naar het erosiedal/beekdal van het Voorste Diep, één van de bronnen van De Hunze. Dit erosiedal is ontstaan na de laatste ijstijd, plm. 15.000 jaar geleden. Ongeveer 100 jaar is dit beekdal gebruikt voor de aanleg van het kanaal Buinen – Schoonoord. De wandeling gaat verder over het vroegere spoortracé naar Buinen,  waar we een mooi zicht hebben op het relatief grote hoogteverschil tussen de Noord- en Zuides van Buinen en het afgegraven veengebied. Vlak voorbij Buinen is een rustpunt voor de andere afstanden. Daarna gaan de langere afstanden (30 en 40 km.) door de staatsbossen van boswachterij Borger-Odoorn. In dit gedeelte van het traject vinden we een prachtige droge pingoruïne, het “stormbos”,  en enkele oorlogsmonumenten. De 40 km heeft een rust in Exloo en keert daar weer om voor de terugreis. Dit deel van de route gaat via prachtige bospaden en langs grafheuvels naar Ees. Vlak voor het rustpunt in Ees komen de 30 en 40 km route weer samen om verderop bij het Buinerveld weer aansluiting te vinden met de 20 km route. Over verharde wegen gaat de weg over de Zuides terug naar Buinen  Na Buinen op naar de oversteek van het Voorste Diep. Vanaf de Buuner Bult hebben we het misschien wel mooiste zicht op het beekdal. We steken over via een sluisje richting Bronneger en Drouwen. Onderweg komen we weer grafheuvels en een aantal hunebedgroepen tegen. Na nog plm. 3 km. wandelen door de bossen van het Drouwenerzand is het eindpunt weer bereikt.

We hopen u allen te mogen begroeten op zaterdag 9 april!

_____________________________________________________________

Uienactie weer een groot succes!

Op zaterdag 9 januari 2016 vond weer de jaarlijkse uienactie plaats. Tussen 09.00 – 09.30 uur druppelden de vrijwilligers binnen. Onder genot van een kop koffie werden de routes uitgedeeld, waarna de uien in de auto’s werden geladen. Eind van de ochtend kon weer worden teruggekeken op een succesvolle actie. De goede verkoopopbrengst, droog weer en de door Roelof en Marjan aangeboden koffie en krentenwegge (bedankt!) zorgden voor een goede stemming na afloop. Veel dank gaat weer uit naar de vrijwilligers die hebben meegewerkt om deze ochtend tot een succes te maken!

________________________________________________________________

Afscheid Janet Luis als bestuurslid

Tijdens de afgelopen ledenvergadering hebben wij afscheid genomen van Janet Luis als bestuurslid. Janet heeft de afgelopen jaren als bestuurslid veel tijd gestoken in de vereniging en wij zijn haar daarvoor heel dankbaar! Gelukkig zal Janet als actief lig nog regelmatig op de vereniging aanwezig zijn.

Het bestuur is met 4 bestuursleden op dit moment te klein. Onze zoektocht naar een opvolger van Janet als Algemeen Bestuurslid heeft helaas nog niet tot een succes geleid. Heb jij een warm hart voor de vereniging en wil je graag een bestuurlijke bijdrage leveren? Neem dan contact op met één van de huidige bestuursleden of meld je aan via info@vomos.nl

U kunt ook contact met ons opnemen middels het contactformulier. Deze vindt u hier.

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2016